Marea Britanie Full Sovereign Aur Elizabeta 1957-prezent

Marea Britanie Full Sovereign Aur Elizabeta 1957-prezent
Preţ: 1.471,97Lei
Fără TVA: 1.471,97Lei
Oferim prețuri mai bune pentru comenzi mari de aur sau argint. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail.
Cod produs: AU.GC.GBR.005
Țara: Marea Britanie
Puritate: 917/1000
Greutate1: 7.32 grame
Stoc disponibil: 4 buc.
1Greutatea afișată reprezintă conținutul pur de metal prețios(aur sau argint) al produsului. Ea nu reflectă greutatea reală a produsului, care poate fi mai mare.
*Fotografiile produselor pot fi ușor diferite față de imaginea acestora în realitate.

Emis pentru prima oară în 1816, Sovereign-ul de Aur Britanic a ajuns să fie cea mai larg răspândită monedă din aur din lume, a raspândire ce a crescut odată cu Imperiul Britanic, fiind bătută în Pretoria, Bombay, Ottawa, Melbourne, Perth și Sydney. Sute de milioane de Sovereign au fost bătuți la apogeul răspândirii lor, spre sfarșitul secolului XIX și începutul secolului XX.

O mare masă de Sovereign de aur care a continuat să circule și să fie obiectul tranzacțiilor comerciale în lume a făcut ca aceste monede de aur să fie disponibile și azi la preț de monede lingou(destinate investițiilor în aur). Aceste monede înfățișează monarhul conducător(sovereign înseamnă suveran) pe o față, și Sfântul Gheorghe învingând Balaurul pe cealaltă.

Sovereignul de Aur Britanic este o atractivă monedă  ideală pentru investitorii în monedele lingou și pentru colecționari. Conținutul total de aur al sovereignului britanic este de 7.32g.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău    Bun

Introduceţi codul din imagine: