SUA American Eagle 1 Dolar 1 oz Argint 2010

SUA American Eagle 1 Dolar 1 oz Argint 2010
Preţ: 247,14Lei
Fără TVA: 207,68Lei
Oferim prețuri mai bune pentru comenzi mari de aur sau argint. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail.
Cod produs: AG.SC.USA.002
Țara: SUA
Puritate: 999/1000
Greutate1: 31.10 grame
Stoc disponibil: 13 buc.
1Greutatea afișată reprezintă conținutul pur de metal prețios(aur sau argint) al produsului. Ea nu reflectă greutatea reală a produsului, care poate fi mai mare.
*Fotografiile produselor pot fi ușor diferite față de imaginea acestora în realitate.

American Silver Eagle este moneda oficiala de argint de investitii a SUA. A fost emisa pentru prima oara pe 24 Noiembrie 1986. Moneda este batuta doar in varianta de 1 oz (uncie), are valoarea nominala de 1 dolar si puritate garantata de 99,9%. Congresul American a autorizat aceasta moneda pentru a fi produsa doar din argint din minele de pe teritoriul SUA, Monetaria Statului fiind singura autorizata sa le emita. Avand acest statut special si fiind pe deasupra "legal tender", monedele pot fi utilizate si pentru a alimenta contul privat de pensionare al persoanelor fizice americane.

Aversul monedei este bazat pe faimoasa moneda de 1/2 dolar "Walking Liberty", emisa intre 1916 si 1947, designul fiind opera lui Adolph A. Weinman. Este considerata una dintre cele mai reusite monede la nivel mondial din punct de vedere estetic si este una dintre cele mai iubite de investitori si colectionari deopotriva. Pe revers avem reprezentat un vultur cu 13 stele deasupra, ce reprezinta cele 13 state americane initiale. Pe reversul monedei se pot remarca inscriptiile “W”, "S" sau "P" (Philadelphia), ce fac referire la sursa de provenienta.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău    Bun

Introduceţi codul din imagine: