Austria 4 Ducați Aur Ediție Nouă

Austria 4 Ducați Aur Ediție Nouă
Austria 4 Ducați Aur Ediție Nouă
Preţ: 2.988,34Lei
Fără TVA: 2.988,34Lei
Oferim prețuri mai bune pentru comenzi mari de aur sau argint. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail.
Cod produs: AU.GC.AUT.006
Producător: Münze Österreich
Țara: Austria
Puritate: 986/1000
Greutate1: 13.76 grame
Stoc disponibil: 99 buc.
1Greutatea afișată reprezintă conținutul pur de metal prețios(aur sau argint) al produsului. Ea nu reflectă greutatea reală a produsului, care poate fi mai mare.
*Fotografiile produselor pot fi ușor diferite față de imaginea acestora în realitate.

Ducaţii de aur au fost bătutți pentru prima dată la începutul secolului al 16-lea. De atunci au fost re-bătuți aproape continuu. Întrucât florinii şi coroanele au fost mijloace legale de plată în Austria, la un moment dat, ducații au fost folosiți ca monede de aur comerciale şi nu au fost niciodată utilizați ca mijloc legal de plată. Ducații de  aur cu valoare de un ducat și patru ducați din 1915 sunt încă bătuți și în prezent.

Ultima emisiune regulată a monedei de 4 Ducați pentru circulaţie a fost în 1914, în ultimii ani ai domniei lui Franz Joseph I, împărat al Imperiului Austro-Ungar, chiar înainte de începutul primului război mondial. Toate monedele de 4 Ducaţi de Aur datate cu anul 1915 sunt re-emisiuni, din care 496,501 au fost bătute între 1920 şi 1936.

Patru monede Ducați datate cu anul 1915 sunt încă produse de Monetăria Austriacă ca re-emisiuni oficiale, aşa cum este tradiţia austriacă pentru monede comemorative postume. Chipul împăratului Franz Joseph I împodobeşte în continuare aceste monede.

4 Ducaţi de Aur austrieci sunt produse de înaltă puritate 0.986 aur pur, (23,75 carate), facandu-le printre cele mai mari monede de aur de puritate vreodată emise de circulaţie. Aceste monede de aur au moştenit designul şi de aspectul de la monedele de aur medievale ale Europei, aşa că ele sunt foarte subțiri comparativ cu monedele moderne, la doar 0,7 mm grosime.

Colecționarii ar trebui să reţină că aceste frumoase monede sunt monede lingou, care nu au  valoare numismatică datorită numărului mare de monede în circulație.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău    Bun

Introduceţi codul din imagine: