Austria 100 Coroane Aur

Austria 100 Coroane Aur
Austria 100 Coroane Aur
Preţ: 6.866,93Lei
Fără TVA: 6.866,93Lei
Oferim prețuri mai bune pentru comenzi mari de aur sau argint. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin e-mail.
Cod produs: AU.GC.AUT.002
Producător: Münze Österreich
Țara: Austria
Puritate: 900/1000
Greutate1: 30.49 grame
Stoc disponibil: 5 buc.
1Greutatea afișată reprezintă conținutul pur de metal prețios(aur sau argint) al produsului. Ea nu reflectă greutatea reală a produsului, care poate fi mai mare.
*Fotografiile produselor pot fi ușor diferite față de imaginea acestora în realitate.

Coroanele Austriece au diferite valori nominale, una din acestea fiind cea de 100 de Coroane Aur. Celelalte versiuni sunt cele de 10 și 20 de Coroane Austriece din Aur. Monedele de 100 de Coroane Austriece din Aur au înlocuit guldenii în timpul uniunii monetare dintre Austria și Ungaria care a avut loc în 1892. Astfel, moneda de 100 de Coroane a devenit prima monedă austrică din aur.

A fost bătută de către Monetăria Austriacă cu un conținut de aur de 30.49 grame și o masă totală de 33.875 grame. De la prima emisiune din 1892, moneda din aur de 100 de Coroane a fost bătută până în 1988 aproape în fiecare an, cu câteva excepții. Totuși, doar până în 1918 - anul în care Austria a devenit republică - moneda a fost bătută cu valoarea nominală de 100 de Coroane.

Moneda de 100 de Coroane de Aur are o puritate de 21.6 carate, ceea ce înseamnă o puritate de 900/1000 aur pur. Alte dimensiuni de menționat sunt diametrul de 35 de mm si grosimea de 2.15mm.

Pe moneda din aur de 100 de Coroane găsim același design ca acum 100 de ani. "Austria Corona" - un alt nume sub care moneda a circulat, descrie pe avers bustul neîncoronat la Împăratului Franz Iosef I, având în dreapta inscripția “FRANC IOS I D G IMP AUSTR REX BOH GAL ILL ET AP REX HUNG”.

Pe reversul monedei 100 Coroane Austriece este ilustrat celebrul vultur cu cap dublu încoronat, simbolul reprezentativ al Imperiului Austriac - stema Austriei.

Tot pe revers, în partea de jos, este înscris anul comemorativ 1915, indiferent de anul în care au fost bătute monedele. Acest lucru este valabil pentru toate monedele bătute după moartea Împăratului Franz Iosef, aducându-se astfel un omagiu special unuia dintre cei mai longevivi monarhi europeni.

Moneda de 100 de Coroane Aur a demonstrat cât poate fi de volatilă o economie atunci când, la sfarsitul primului război mondial, pe fondul unei hiperinflații, în comparație cu coroanele din hârtie, la aceeași valoare nominală la emitere, bancnotele aveau o valoare de 14000 de ori mai mică decât monedele de aur.

În prezent ne confruntăm cu o economie inflaționistă cu bănci care printează bani și datorii guvernamentale în creștere. Aceastea sunt motive puternice pentru care valoarea instrinsecă a aurului a crescut încontinuu. Există motive întemeiate pentru care investitorii și-au îndreptat atenția spre aur și în special spre monedele din aur ca 100 Coroane Austriece - un mod minunat de diversificare a portofoliului. 100 Coroane Austriece sunt mijloace de schimb ce au drept scop conservarea și creșterea bogăției dar și instrumente de investiții scutite de taxe.

Alt factor care influențează investitorii în a achiziționa monedele de aur 100 de Coroane Austriece este prima premium redusă comparativ cu alte monede lingou, datorită faptului ca aceste monede nu mai sunt bătute. Aceste moende sunt cunoscute printre dealeri ca aur ieftin.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău    Bun

Introduceţi codul din imagine: